Site Slowness - Better now?

Discussion in '3reef Forum News & Information' started by Matt Rogers, Feb 12, 2013.

to remove this notice and enjoy 3reef content with less ads. 3reef membership is free.

  1. Matt Rogers

    Matt Rogers Kingfish Staff Member

    Joined:
    Dec 31, 2000
    Messages:
    13,466
    Location:
    Berkeley, CA
    Hi all -

    Some of you have reported issues with 3reef pages not loading all the way and I have experienced this as well over the last week.



    Looking into it a bit, it appears that a couple banners in rotation were not loading causing the banner server to meltdown a bit. I have fixed these now and it appears to have helped. Let me know.


    I also have optimized the social share buttons I added as I had redundant javascript pulling from an external site. I have boiled it down to 1 pull that is now local.

    Let me know. I think I am on to it now and hoping for the best.

    Sorry for this. The good news is that I am developing again (and breaking stuff) so new stuff is in the works.. once this is resolved..

    matt
     
  2. Click Here!

  3. Matt Rogers

    Matt Rogers Kingfish Staff Member

    Joined:
    Dec 31, 2000
    Messages:
    13,466
    Location:
    Berkeley, CA
    Hmmm... still getting it once in a while.

    I am going to look at database connections a bit and possibly increase the threshold.

    matt
     
    1 person likes this.
  4. Matt Rogers

    Matt Rogers Kingfish Staff Member

    Joined:
    Dec 31, 2000
    Messages:
    13,466
    Location:
    Berkeley, CA
    Using firebug I noticed another banner related issue. Fixed that too.
     
  5. Marshall O

    Marshall O Giant Squid

    Joined:
    Jun 19, 2012
    Messages:
    3,517
    Location:
    Central MA
    Seems to now be better within the last 30-45 minutes! Before it took forever to load :) Nice job!
     
  6. Matt Rogers

    Matt Rogers Kingfish Staff Member

    Joined:
    Dec 31, 2000
    Messages:
    13,466
    Location:
    Berkeley, CA
    Glad to hear it.

    Having a bit of fun figuring this out.

    I've noticed a remaining issue with the cloud server. Sent something their way to check out.
     
  7. Matt Rogers

    Matt Rogers Kingfish Staff Member

    Joined:
    Dec 31, 2000
    Messages:
    13,466
    Location:
    Berkeley, CA
    I removed the social buttons from the forum nav. Their generation appears to mess with the banners causing a conflict. I will hardcode them in later and on the homepage as well.

    Much faster now.
     
    1 person likes this.
  8. Click Here!

  9. Swisswiss

    Swisswiss Caribbean Reef Squid

    Joined:
    Jul 25, 2011
    Messages:
    2,879
    Location:
    Geneva Switzerland
    i havent had issues all day

    let me edit that....3reef issues....
     
  10. FaceOfDeceit

    FaceOfDeceit Hockey Beard

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    2,076
    Location:
    Charlotte, NC
    I only have issues when replying to threads.
     
  11. Peredhil

    Peredhil Giant Squid

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Messages:
    5,176
    Location:
    Texas
    the page loading icon spins and spins. Takes about 30 seconds to finish loading.

    Then whatever page I'm viewing pops back up to the top.

    Not a huge issue today.
     
  12. HeiHei29er

    HeiHei29er Gigas Clam

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    869
    Location:
    Houghton, MI
    it's been better for me in the last few hours.