My DIY sump thread

Discussion in 'I made this!' started by Todd_Sails, Oct 19, 2012.

to remove this notice and enjoy 3reef content with less ads. 3reef membership is free.

  1. Daniel072

    Daniel072 Giant Squid

    Joined:
    May 30, 2008
    Messages:
    3,677
  2. Click Here!

  3. Todd_Sails

    Todd_Sails Giant Squid

    Joined:
    Jul 3, 2011
    Messages:
    4,732
    Location:
    A Texan in S.E. Wisconsin
    I changed out the initial compartment bin with a smaller one, and modded the outflow that goes into my Chaeto compartment.
    This doubled my already huge Chaeto section
     

    Attached Files:

    1 person likes this.
  4. chealy

    chealy Spaghetti Worm

    Joined:
    Jun 17, 2012
    Messages:
    195
    Location:
    SC
    Awesome work, and thanks for all of your help so far!
     
  5. Todd_Sails

    Todd_Sails Giant Squid

    Joined:
    Jul 3, 2011
    Messages:
    4,732
    Location:
    A Texan in S.E. Wisconsin
    No problem, glad to help out
     
  6. CBSurfrider

    CBSurfrider Millepora

    Joined:
    Jul 23, 2013
    Messages:
    914
    Location:
    Indialantic, Fl.
    You da man Todd. Thanks for the link. I'll be doing this today hopefully!
     
  7. Todd_Sails

    Todd_Sails Giant Squid

    Joined:
    Jul 3, 2011
    Messages:
    4,732
    Location:
    A Texan in S.E. Wisconsin
    OK,
    Ask any thoughts or questions here, or PM.

    Todd
     
  8. Click Here!

  9. CBSurfrider

    CBSurfrider Millepora

    Joined:
    Jul 23, 2013
    Messages:
    914
    Location:
    Indialantic, Fl.
    Woohoo I did it !!!!!! Now my water level is just flowing over where my corner drilled compartment is on my tank. There's about an inch to go to fill my tank. Do I tweak this by adding the water to my sump or the tank? Sorry if this sounds stupid but it's been a very long day and no leaks as of yet and if my tank overflows at this point I may snap!
     
  10. Stovebolt-V8

    Stovebolt-V8 Feather Duster

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    228
    Location:
    Rogue River, OR
    Something I see missing in these sumps is the ole power failure test! ::) Have you checked what the levels do when you turn ALL the power off? :eek: Depth of siphon hoses can be critical! ;)
     
  11. oldfishkeeper

    oldfishkeeper Giant Squid

    Joined:
    Aug 13, 2012
    Messages:
    7,660
    Location:
    Cincinnati
    Hey Todd, I just checked this out! That is one awesome little setup you have! I love how it is down below in the basement. Are you going to do something similar with your 180? or have it under the tank?
     
  12. CBSurfrider

    CBSurfrider Millepora

    Joined:
    Jul 23, 2013
    Messages:
    914
    Location:
    Indialantic, Fl.
    My sump needs more water. Will this effect the level in my DT? Water levels when power is off is barely above my return pump.