I don't get it...

Discussion in 'Diseases' started by TheDuck, Jun 7, 2007.

to remove this notice and enjoy 3reef content with less ads. 3reef membership is free.

  1. TheDuck

    TheDuck Fire Worm

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    152
    Location:
    Albuquerque, NM
    Well...where do I start?

    After killing off 4 clowns, things seemed to be looking good in my tank. Now my Coral Beauty is all pale looking, swimming erratically, and his lips are white.

    Bi-colored Blenny, and yellow tailed damsel are fine. So are the inverts (hermit crabs).

    Water params are fine.

    Coral Beauty never ate the falling flake food, he would pick it off the bottom...but he has been eating.

    Any ideas people? This is getting expensive!
     
  2. Click Here!

  3. oceanlife_2007

    oceanlife_2007 Astrea Snail

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    34
    Location:
    il
    flakes

    i had that problem when i first started and i started feeding my fish formula one and formula 2 it gets all of their color back it has vitamans in the food.
     
  4. geekdafied

    geekdafied 3reef Sponsor

    Joined:
    Oct 25, 2006
    Messages:
    3,941
    Location:
    TX
    I use a mix of prime reef and formula two.
     
  5. TheDuck

    TheDuck Fire Worm

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    152
    Location:
    Albuquerque, NM
    My food is aquadine. Green and red flake.

    I don't think he'll last long enough for me to get some Formula Two. He's now "kissing" the surface and is overly active...mouth always open.

    dammit...
     
  6. njdevilsfan

    njdevilsfan Flamingo Tongue

    Joined:
    Feb 23, 2007
    Messages:
    107
    i would run a poly filter asap
    something has to be wrong in your tank
    if your water parms are good
    something must have gotten in your tank
     
  7. TheDuck

    TheDuck Fire Worm

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    152
    Location:
    Albuquerque, NM
    RIP coral beauty........... Just took him out of the tank.

    Apparently, there's some kind of parasite in the tank, and copper doesn't get rid of it.
     
  8. Click Here!

  9. amcarrig

    amcarrig Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 4, 2004
    Messages:
    9,219
    Location:
    CT
    Do you have well or city water? I apologize if it's been asked before but I have a friend who has been having a heck of a time keeping anything in his tank. He's on well water but even with an R.O./D.I. filter, we believe that some sulphur is getting through.
     
  10. TheDuck

    TheDuck Fire Worm

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    152
    Location:
    Albuquerque, NM
    I use ro/di..........and I still put a buffer in just to be safe.
     
  11. amcarrig

    amcarrig Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Aug 4, 2004
    Messages:
    9,219
    Location:
    CT
    Buffer wouldn't do anything but raise the alk/ph of the r.o. water. Are you on a well or city water?
     
  12. TheDuck

    TheDuck Fire Worm

    Joined:
    Dec 14, 2006
    Messages:
    152
    Location:
    Albuquerque, NM
    I'm on city water. I don't have my own ro/di unit. I buy it bottled at the store.