Help me really bad fish tank!

Discussion in 'Algae' started by Moray Eel, Sep 19, 2010.

to remove this notice and enjoy 3reef content with less ads. 3reef membership is free.

  1. Moray Eel

    Moray Eel Spanish Shawl Nudibranch

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    86
    Location:
    MinnesOHta
  2. Click Here!

  3. stauchistory

    stauchistory Feather Duster

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    242
    Location:
    Spring Grove, PA
  4. Bloodkip

    Bloodkip Ritteri Anemone

    Joined:
    Mar 21, 2010
    Messages:
    642
    Location:
    AZ
  5. Moray Eel

    Moray Eel Spanish Shawl Nudibranch

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    86
    Location:
    MinnesOHta
  6. ReefBruh

    ReefBruh Giant Squid

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    4,812
    Location:
    Clearwater, FL
    What size is your tank? What are yojur parameters?

    You can take out all the rock and scrub it or soak it I n bleach for a few dayson two seperate occassions and let it dry. Then soak it in ro/di water a couple days and let it dry a few days. Scrape the glass and suck out the water and do a major water change for starters.

    Its not Droid, it's me fishies.
     
  7. Moray Eel

    Moray Eel Spanish Shawl Nudibranch

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    86
    Location:
    MinnesOHta
    So I would have to type everything I have in my tank for everthing I write? Or can I just click some button it will say Type: And i would write all my livestock, water parameters, ect then press save and every time I write something it would have it under my thread or what ever I wrote. Sort of like this (the part in blue not he link).

    This is a duplicate posting:

    Help me horrible algea problem!!

    Can you tell us about your tank so we can help you. Please include tank size, water parameters, livestock in it, amount of live rock, filters being used, etc.

    The more you can tell us, the better we can assist.


    _________

    My 1st SW build (7-31-10): 55 FOWLR - Marineland Magnum 350 canister filter - 100# soon to be live Fiji rock - 40# live sand

    If you can do that how do you?
     
  8. Click Here!

  9. stauchistory

    stauchistory Feather Duster

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    242
    Location:
    Spring Grove, PA
    Moray Eel, the part in blue you copied is my signature, and anyone can make one, but let's worry about your algae problem first. We need to know:

    How many gallons your tank is?
    What are your levels for ammonia, nitrite, nitrate, PH?
    Do you use live rock, and if so how many pounds do you have?
    What fish do you currently have?
    What filters do you use?

    Once we know these things we can help you fix the problem. As for the signature, I am more than happy to help you with that as well, but as I said, let's get the algae removed.
     
  10. Moray Eel

    Moray Eel Spanish Shawl Nudibranch

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    86
    Location:
    MinnesOHta
    Ph is 0.25 and I dont have the abillity to check the Nitrite and Nitrate
     
  11. blackraven1425

    blackraven1425 Giant Squid

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    4,780
    You should get those kits. You should also get phosphates.



    ....I just looked at the picture. Your best bet is to remove that algae manually, and do a large water change. You need the kits, too.
     
  12. cdmorrison01

    cdmorrison01 Astrea Snail

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    46
    Location:
    Florida
    Phosphate is 0.25? or PH. If that's what you got for PH i think you performed the water test incorrectly.