Does your aquarium have enough water circulation?

Discussion in '3reef Site Polls' started by Matt Rogers, Nov 4, 2008.

to remove this notice and enjoy 3reef content with less ads. 3reef membership is free.

Does your aquarium have enough water circulation?

  1. Yes.

    55 vote(s)
    64.0%
  2. No.

    20 vote(s)
    23.3%
  3. I don't know.

    11 vote(s)
    12.8%
  1. Matt Rogers

    Matt Rogers Kingfish Staff Member

    Joined:
    Dec 31, 2000
    Messages:
    13,466
    Location:
    Berkeley, CA
    In the past, I had some algae and flat worm problems until I boosted the circulation...

    Does your aquarium have enough water circulation?

    If so, how did you achieve it?

    Please add the size of your aquarium too!
     
    Last edited: Nov 4, 2008
    1 person likes this.
  2. Click Here!

  3. PackLeader

    PackLeader Giant Squid

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    5,716
    Location:
    Reno, NV
    I know mine doesn't. I have the 2 Koralia 1's plus the filter and skimmer to give me about a 36X turnover. I want to be at 40-50X. I will be hooking up a fuge shortly which will help, and might also swap out the K1's for 2's if need be
     
  4. Otty

    Otty Giant Squid

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    6,467
    Location:
    Elizabethtown, IN
    I have 2x 5,800gph HammerHeads moving water in a 265g tank but still fill like I could have more. Is pretty funny to see the fish get blown sideways when they swim in front of a port.
     
    Last edited: Nov 4, 2008
  5. Hackem688

    Hackem688 Millepora

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Messages:
    905
    Location:
    Mesa AZ
    I think I have it covered 100gal 55gal Sump

    Custom Sealife 77840 (Velocity T4) Water Pump 1275gph
    Aquaclear Powerhead 5000 1000gph
    Aquaclear Powerhead 802 400gph
    Hydor Koralia 3 850gph
     
    Last edited: Nov 4, 2008
  6. Matt Rogers

    Matt Rogers Kingfish Staff Member

    Joined:
    Dec 31, 2000
    Messages:
    13,466
    Location:
    Berkeley, CA
    I forgot - please add the size of your aquarium too!
     
  7. silverwolf72

    silverwolf72 Skunk Shrimp

    Joined:
    Sep 17, 2006
    Messages:
    264
    Location:
    Lake Forest CA
    120gal softy tank, Dart on an Oceans motions, Quietone return
    Close to 30X turnover, I still would like to add a lot more.
    6 x 3/4" and 1 x 1" output on the closed loop so it's really diffused
     
  8. Click Here!

  9. Aljb2005

    Aljb2005 Astrea Snail

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    28
    Location:
    Connecticut
    I have a 55 gal 36''X24''X18'' FOWLR with 3 Koralia 1's and 400 GPh coming out of the filter

    I think its enough, but I'm still very new to the hobby :confused:
     
  10. sean_p_f

    sean_p_f Sea Dragon

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    502
    Location:
    NE Ohio
    I currently have a 72 gallon bow front.

    I am running:
    2 Maxi Jet 1200's with sureflow mods.
    1 Maxi jet 1200 (un-modded for now)

    Return Pump:
    Mag Drive 9.5

    No algea issues and good turbulance so I think i am ok.
     
  11. Froc3

    Froc3 Fire Goby

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    1,318
    Location:
    Saskatoon, Sk
    40g breeder with 2x koralia 3's and 400 gph return. 52.5x turnover.
     
  12. BluePhish

    BluePhish Teardrop Maxima Clam

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    821
    Location:
    Buffalo N.Y.
    i think it matters more about how the flow is positioned that makes the most difference. 30x flow in the right spot can be a huge difference from 30x flow in the wrong spot..and also how the flow is distributed makes a huge difference too.
     
    1 person likes this.