Algae on tips of sps

Discussion in 'SPS Corals' started by jfenton954, Apr 8, 2015.

to remove this notice and enjoy 3reef content with less ads. 3reef membership is free.

  1. jfenton954

    jfenton954 Spanish Shawl Nudibranch

    Joined:
    Dec 20, 2011
    Messages:
    84
    Hi I got home from work yesterday to see brown algae on my blue acro. It's in high light at top of tank with high flow.
    The polyps don't come out anymore I've noticed. Not sure if that's good or not I'm guessing not but not sure.
    Nitrate 0
    Amm: 0
    Phos: 0
    Alk : 7
    PH: 7.8
    Cal: 450
    Mag: 1200
    ImageUploadedByTapatalk1428499361.444902.jpg
     
  2. Click Here!

  3. Corailline

    Corailline Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    19,652
    Location:
    It is a dry heat, yeah right !
    LED's what percentage are they running at, did you do any light acclimation? Tested for phos in the recent future? Bring your Mag up to at least 1300, over the course of a couple days.

    It's a start.
     
  4. DSC reef

    DSC reef Giant Squid

    Joined:
    Dec 16, 2012
    Messages:
    3,814
    Location:
    Cocoa, Florida
    It looks white in the pic so it may just be a skeleton with algae growing on it. Could be the lights in the pic though.
     
  5. evolved

    evolved Wrasse Freak

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    4,257
    Location:
    Phoenix, AZ
    ^ Agree. I see the skeleton of what used to be an acro. It probably just looks blue from the lighting.
     
    chris adams likes this.